Opstart na Corona

Door: Jannika Uitslag

Inmiddels bevinden we ons ruim 2 maand in de zogeheten Coronacrisis. Ook in de recruitmentbranche zijn effecten van alle maatregelen voelbaar geweest. Vacatures werden on hold gezet, recruitmentplannen werden voorlopig even in de ijskast geschoven en ineens kwam er een onverwachte beweging op de arbeidsmarkt. En nog steeds is de algehele impact van de Coronacrisis voor veel bedrijven niet te overzien. Maar ook zien wij dat organisaties juist deze periode aangrijpen om goed na te denken over de invulling van het personeelsbestand. Vragen als “welke mensen en competenties heb ik nodig voor mijn organisatie nu en in de toekomst?” en “hoe zorg ik ervoor dat ik deze mensen aan mijn organisatie weet te verbinden?” krijgen wij regelmatig van onze opdrachtgevers in deze tijd.

Bij QOORE hebben wij daarom ook nagedacht over hoe wij organisaties verder kunnen helpen na Corona. We hebben een projectmatige werkwijze ontwikkeld waarmee wij samen met onze opdrachtgevers kijken naar effectieve en toekomstbestendige invulling van het personeelsbestand, zodat deze bedrijven straks op tijd klaar zijn voor de opstart na Corona en de toekomst. Want het aantrekken van het juiste talent voor je organisatie is een uitdaging, in wat voor economische situatie we ons ook bevinden! Inmiddels zijn de eerste projecten opgestart en kunnen we concluderen dat juist deze periode zorgt voor creativiteit en mogelijkheden.

Ben jij benieuwd naar wat deze werkwijze inhoudt en wat het voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Nick Wijenberg of Jannika Uitslag via 088 0665000!


Deel dit artikel: