Erik Overweg

Terug van weggeweest: Erik bij Betap

In het historische Genemuiden staat het moderne kantoor van Betap, waarvan de grote ramen een prachtig panorama bieden over de uitgestrekte velden. Betap combineert moderniteit met de traditionele charme van de stad. Bij binnenkomst worden we hartelijk ontvangen door Erik, die hier zeventien jaar geleden zelf voor het eerst binnenliep.

Erik, wiens passie ligt bij het beheren en plannen van complete processen, stapte zeventien jaar geleden voor het eerst binnen bij Betap als Planner. Hij vervulde deze rol maar liefst elf jaar lang. Vijf jaar geleden sloot Erik de deur achter zich bij Betap. Hij had nooit verwacht dat hij nu weer werkzaam zou zijn binnen het bedrijf, dit keer als Proces Engineer. We spraken met Erik over zijn terugkeer en hoe hij opnieuw zijn draai heeft gevonden binnen Betap.

Werkzaamheden bij Betap
Sinds februari vervult Erik de rol van Proces Engineer bij Betap. Hoewel hij het bedrijf al enkele jaren kent, merkt hij op dat er veel veranderingen heeft plaatsgevonden. Volgens Erik blijft de tapijtindustrie volop in ontwikkeling.

Erik behoudt het overzicht over de afdelingen Inkoop, Productie en Verkoop. Hij onderzoekt de voorraden om te bepalen wat als voorraad kan dienen en welke producten mogelijk uitgefaseerd moeten worden. Ook in de productie zijn er verschillende afwegingen die gemaakt kunnen worden om het proces beter te laten verlopen. Vanaf het begin heeft Erik zich onmiddellijk ingezet om de juiste werkwijze te vinden in de samenwerking tussen verschillende afdelingen. Goede communicatie met collega’s is cruciaal om iedereen op één lijn te krijgen. Hierbij komt een van Erik’s grootste kwaliteiten naar voren. Dit wordt ook duidelijk tijdens ons gesprek met hem. Hij beweegt constant tussen collega’s om te controleren hoe alles gaat. “Een aanpak die effectief blijkt omdat iedereen zeer benaderbaar is,” vertelt Erik.

mogelijkheden met QOORE
"Zelf solliciteren kan natuurlijk ook, maar dan is het de vraag of je de gewenste vacature vindt," vertelt Erik. Aangezien QOORE een breed scala aan mogelijkheden biedt, vond Erik het prettig om een vrijblijvend gesprek aan te gaan en te kunnen sparren over de mogelijkheden. Hij kwam in gesprek met Laura van QOORE Industry. In dit gesprek worden gerichte vragen gesteld om erachter te komen waar Erik zijn krachten liggen en waar hij gelukkig van wordt. ‘Het was verhelderend om te merken dat een ander je enthousiasme opmerkt tijdens het praten over bepaalde onderwerpen. Soms zijn dat punten waar je zelf niet van bewust bent, maar die wel naar voren komen tijdens het intakegesprek bij QOORE," vertelt Erik.

De vooruitzichten binnen Betap
Erik streeft ernaar om problemen al aan de voorkant te identificeren, zodat ze zich überhaupt niet voordoen. "Natuurlijk is het niet mijn bedoeling om mijn eigen functie overbodig te maken," zegt hij lachend. "De tapijtindustrie blijft volop in ontwikkeling, vooral op het gebied van recycling. Dat moet natuurlijk ook allemaal weer uitgevoerd en gecontroleerd worden, dus er is altijd werk aan de winkel," vertelt Erik. Hij geniet ervan om de gehele Supply Chain, van de bestelling tot aan de levering, zo vloeiend mogelijk te laten verlopen. Volgens Erik is er altijd ruimte voor verbetering en zal zijn werk nooit af zijn.

Heb jij ook de ambitie om aan de slag te gaan in de industrie, voedsel- of logistieke sector en kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de perfecte match? Wij bieden een uitgebreid scala aan vacatures en staan klaar om met je mee te denken. Neem contact op met een van onze experts; wij helpen je graag bij het zetten van de juiste vervolgstappen!

Bekijk alle vacatures binnen QOORE

Deel dit artikel:

Contact?

Wil je graag meer weten over dit onderwerp? Of heb je interesse in een vrijblijvende kennismaking? Neem dan gerust contact met ons, we maken graag kennis met je!

Contact opnemen