Richard bij betap

De start van Richard als productieplanner bij Betap!

Door: Liset Leesduur: 1 minuten

Planning: een sleutelrol binnen de tapijtindustrie

Richard van der Star is recent zijn nieuwe uitdaging gestart als productieplanner bij Betap, een toonaangevend bedrijf op het gebied van hoogwaardige vloerbedekkingen. In deze blog werpen we een blik op de eerste stappen van Richard in zijn nieuwe functie. We zullen zijn uitdagingen, inzichten en ervaring met QOORE bespreken. Met zijn expertise en ervaring als planner en flinke dosis enthousiasme en drive is Richard klaar om er een succesvolle tijd van te maken bij Betap!

Een warm welkom

Vanaf de eerste dag bij Betap voelde Richard zich welkom en stond er een gedegen onboarding op het programma. De eerste twee weken waren gewijd aan kennismaking en integratie, waarbij alle kantoren en fabrieken werden bezocht. “Elke afdeling werd bezocht waarbij ruim de tijd genomen werd voor kennismakingen”, vertelde Richard. Deze sessies dienden niet alleen om collega's te leren kennen maar ook om de bedrijfscultuur te leren kennen. Deze benadering zorgde ervoor dat ik de collega’s snel leerde kennen”. Richard leerde de samenwerking tussen de verschillende afdelingen en fabrieken kennen en kan hierdoor een goede start maken. ''Bij ieder gesprek is er minstens één uur uitgetrokken om kennis te maken, iets wat ik enorm waardeer. Ik vind het fascinerend om nu de omvang van het bedrijf echt te ervaren.''

Leerproces en nieuwe inzichten

Een productieplanner heeft een sleutelrol bij het organiseren en optimaliseren van productieprocessen binnen een tapijtfabriek. Richard, die nu al enkele weken in deze functie werkt, merkt dat hij zijn kennis goed kan toepassen bij Betap. Doordat Richard voor het eerst actief is in de textielindustrie is het vooral zaak om de processen en productietechnieken te leren kennen. Zijn enthousiasme om meer te leren is duidelijk merkbaar.

“Doordat deze functie enorm gevarieerd is door talloze variabelen als capaciteitsproblemen, productiestoringen en planningsopties blijft het uitdagend”. Het is een rol die snelle reacties en besluitvorming vereist om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Succes in deze functie wordt behaald door kordate beslissingen te nemen en nauw samen te werken met collega's. Deze bekende functie in een nieuwe omgeving zorgt voor een uitdaging waar Richard naar uitkijkt en waarvan hij gelooft dat hij met zijn inzet en leergierigheid in zal excelleren.

De samenwerking

“Gedurende het sollicitatieproces had ik voornamelijk contact met Tim en Laura van QOORE Industry”, verteld Richard. “Dit contact heb ik als zeer positief ervaren. Van alle stappen was ik op de hoogte en de berichtjes voor en na een gesprek zijn voor mij enorm belangrijk. Dat moeten jullie vooral blijven doen. Kandidaten kunnen nerveus zijn en dat halen jullie op die manier weg''.

Een nieuw begin

Deze nieuwe functie vertegenwoordigt niet alleen een nieuw begin, maar ook een kans om te groeien en te leren. Het enthousiasme is groot en Richard kijkt uit naar de samenwerking met zijn collega's en zijn bijdrage aan het succes van Betap.

Ben jij geïnspireerd geraakt door het verhaal van Richard en heb je interesse in een soortgelijke functie binnen de industrie? Neem dan vooral contact op met een van de QOORE-collega's. Ze staan klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte match. Of werp een blik op onze vacatures op de website om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Het volgende avontuur wacht op jou!

Chocolade ontvangen van Richard
Blijk van waardering namens Richard


Deel dit artikel:

Contact?

Wil je graag meer weten over dit onderwerp? Of heb je interesse in een vrijblijvende kennismaking? Neem dan gerust contact met ons, we maken graag kennis met je!

Contact opnemen