Foto Peter Huisman 1

Een Onverwachte Carrièreswitch: Betap Verwelkomt Peter Huisman.

Leesduur: 3 minuten

Dat Peter vandaag de dag werkzaam is als Inside Sales & Demand Planner binnen de Business Unit BLOQ bij Betap, had hij enkele weken geleden niet verwacht. Op 5 december jl. begon Peter Huisman namelijk aan zijn eerste werkdag als Inside Sales Medewerker binnen de Business Unit Automotive bij Betap. Betap is een toonaangevend producent van hoogwaardige tapijten voor de huishoudelijke, project-, automotive- en kunstgrasmarkt, met vier moderne fabrieken in Genemuiden.

Het samengaan van Condor Group en Betap, leidde tot een boventalligheid in de functie van Inside Sales Medewerker binnen de Business Unit Automotive. Nu, na enkele weken, blikt Peter vanaf zijn nieuwe werkplek terug op zijn sollicitatietraject en zijn start bij Betap.

Een nieuwe uitdaging
Peter heeft de opleiding International Business and Languages gevolgd en is zijn loopbaan begonnen als Customer Service Support bij Vadain in Genemuiden. Hier heeft hij zich ontwikkeld tot Inkoop Assistent. Binnen het bedrijf heeft Peter verschillende opleidingen afgerond, waaronder de ELLA Cursus 'Een Leven Lang Leren' en met succes de NEVI 1 opleiding. Na een mooie periode van 8 jaar was het voor Peter tijd om de volgende stap te zetten. In zijn zoektocht naar nieuwe uitdagingen kwam hij in contact met QOORE.

De samenwerking met QOORE
QOORE, dat nauw contact onderhield met Peter, speelde een cruciale rol in zijn sollicitatietraject. Het was Laura Steinebach van QOORE Industry die Peter op de hoogte bracht van de vacature voor Inside Sales Medewerker Automotive bij Betap. Deze rol had Peter al eerder gezien, "destijds was ik er nog niet klaar voor, maar na een gesprek met Laura raakte ik enthousiast.” Dit leidde tot een gesprek met de HR-manager en de Business Unit Manager van Betap, waarop snel een tweede ronde volgde en Peter een veelbelovend contractvoorstel ontving.

Warm ontvangst bij Betap
In de eerste paar weken kreeg Peter de gelegenheid om veel van zijn collega's, zowel op kantoor als in de productieafdeling, te ontmoeten. Er was een uitgebreid programma opgesteld waardoor Peter de organisatie en de producten goed kon leren kennen. “Het was een warm welkom, en naast het serieuze werk was er ook zeker ruimte voor een 'lolletje'."

Voor alle werknemers werd het snel duidelijk hoe het samengaan van Condor Group en Betap vorm zou krijgen. Ondanks dat Peters rol boventallig raakte en het feit dat hij zich nog in zijn proeftijd bevond, ontstond er vertrouwen en een goede band tussen Betap en Peter Huisman, wat leidde tot een nieuw aanbod voor een andere functie. Dankzij de inzet van beide partijen vervulde Peter zijn nieuwe rol als Inside Sales & Demand Planner binnen de Business Unit BLOQ.

Van Automotive naar BLOQ
In zijn functie als Inside Sales Medewerker zette Peter zich volledig in om maximale klanttevredenheid te waarborgen, met een specifieke focus op de automotive-industrie. Betap's Business Unit Automotive is gespecialiseerd in de productie van tapijten die uiteindelijk worden geleverd aan diverse automerken.

Bij de Business Unit BLOQ blijft Peter zich toewijden aan de klanttevredenheid. Deze unit is gespecialiseerd in tapijttegels voor verschillende interieurs, waaronder prestigieuze kantoorgebouwen, hotels, universiteiten, musea en diverse vrijetijds-toepassingen. Daarnaast vervult hij ook hier actief de functie van Demand Planner, waarbij zijn eerdere ervaring als Inkoop Assistent goed van pas komt.

Peters eerste doel bij Betap is om zijn huidige rol grondig te verkennen en te verdiepen. Hij kijkt uit naar zowel persoonlijke als professionele groei en is vastbesloten om bij te dragen aan de voortdurende ontwikkelingen binnen Betap.

Een succesvol sollicitatietraject met QOORE
Peters beslissing om de volgende stap te zetten, bracht hem uiteindelijk bij Betap, waar hij zijn carrière voortzette. Dankzij de ondersteuning van QOORE heeft Peter succesvol zijn nieuwe uitdaging gevonden. Laura van QOORE bleef gedurende de eerste weken van zijn nieuwe carrière in contact met Peter, waarin ze de onzekerheden en veranderingen bespraken. Peter benadrukt graag dat zijn ervaring met QOORE buitengewoon positief is geweest, met name vanwege de uitstekende bereikbaarheid en frequente communicatie.

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Food, Logistics of Industry? Bekijk dan onze vacatures of neem contact op met een van onze QOORE specialisten. Wij staan klaar om jou te helpen de juiste carrièrestap te zetten.

Deel dit artikel:

Contact?

Wil je graag meer weten over dit onderwerp? Of heb je interesse in een vrijblijvende kennismaking? Neem dan gerust contact met ons, we maken graag kennis met je!

Contact opnemen