F99733af 18c8 4787 b7c5 5f36ec12521e

De start van André als projectleider R&D bij Brink Climate Systems!

Door: Liset Leesduur: 2 minuten

Met ruim 18 jaar ervaring als Projectleider R&D op zak maakte André Scholten begin oktober de overstap naar Brink Climate Systems te Staphorst. We bespraken met André hoe de eerste weken bij Brink Climate Systems verlopen zijn en hoe hij de samenwerking met QOORE heeft ervaren. 

Bij binnenkomst en in gesprek met Brink Climate Systems valt de focus op innovatie, creativiteit en duurzaamheid direct op. Brink Climate Systems is een innoverend bedrijf en ontwikkelt en produceert dagelijks klimaatoplossingen. André is als Projectleider R&D verantwoordelijk voor het begeleiden van projecten binnen de R&D afdeling.  

Het contact met QOORE 

André is in contact gekomen met Laura Steinebach van QOORE Industry in de zoektocht naar een nieuwe baan. Tijdens het eerste gesprek met Laura bij ons op kantoor in Zwolle zijn André’s wensen, ervaringen en de vacature van Projectleider R&D bij Brink Climate Systems besproken. André’s persoonlijke drive en ambities matchen goed bij de groeiende organisatie Brink Climate Systems. Na het eerste sollicitatiegesprek bij Brink Climate Systems bleek al snel dat André’s goede gevoel bij Brink bevestigd werd. 

Tijdens Laura's vakantie werd het contact namens QOORE met André tijdelijk waargenomen door Robert-Jan. ''Deze overname verliep vlekkeloos, zowel Laura als Robert-Jan waren perfect op de hoogte van de gang van zaken en wisten mij altijd te voorzien van relevante informatie. Ik was onder de indruk van de professionaliteit en de waardevolle tips die ik kreeg vlak voor mijn sollicitatiegesprek”, verteld André. 

Ook het tweede sollicitatiegesprek is positief verlopen. Dit keer sprak André met twee toekomstige collega’s uit het R&D team van Brink Climate Systems. Ze bespraken de inhoud van de functie in detail en André voelde meteen dat hij goed in het team zou passen.  

Kansen en ontwikkelingen 

André heeft eerder 18 jaar als Projectleider R&D bij Zehnder gewerkt, ook actief binnen de wereld van binnenklimaatsystemen. “Voor mij kwam deze baan op een perfect moment voorbij. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en kan hier al mijn expertise en energie in kwijt”, legt André uit. “De werkwijze van Brink Climate Systems is vergelijkbaar met Zehnder. De techniek is verschillend en kent toch ook wat raakvlakken waardoor ik snel aan de slag kan. We hebben het intern zelfs al gehad om volgende week met mijn eerste project te starten”.  

Tijdens ons gesprek blijkt dat André graag over de branche en de ontwikkelingen hierin verteld. Hoewel de basis van de techniek de afgelopen jaren hetzelfde is gebleven, speelt software nu een grotere rol en is de apparatuur complexer geworden. Het mooie is dat deze ontwikkelingen de functionaliteit en efficiëntie van de producten sterk hebben verbeterd. Deze ontwikkelingen interesseren André en maakt dat hij het leuk vindt om in deze branche actief te zijn.   

De functie  

In de rol van Projectleider R&D is André verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het productportfolio van Brink Climate Systems. Een projectleider R&D is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het plannen, coördineren en beheren van R&D-projecten om nieuwe producten of oplossingen te ontwikkelen en innovaties door te voeren. Deze rol vereist een combinatie van technische expertise, projectmanagementvaardigheden en het vermogen om effectief te communiceren en samen te werken binnen een organisatie.  

André kijkt uit naar zijn toekomst binnen Brink Climate Systems. Hij is enthousiast over de projecten waar hij aan gaat werken en is vastbesloten om zijn steentje bij te dragen aan de duurzame toekomst die Brink Climate Systems nastreeft. Met zijn positieve instelling moet dit helemaal goed komen. Wij wensen hem een fijne tijd en veel succes.   

Ben jij ook op zoek naar een interessante uitdaging en ben je enthousiast geworden na het verhaal van André? We hebben verschillende interessante posities vacant binnen de Food, Industry en Logistics. Neem contact met ons op, onze experts denken graag mee over een passende uitdaging voor jou.   

André Scholten links en Laura Steinebach rechts
André Scholten links en Laura Steinebach rechts

Deel dit artikel:

Contact?

Wil je graag meer weten over dit onderwerp? Of heb je interesse in een vrijblijvende kennismaking? Neem dan gerust contact met ons, we maken graag kennis met je!

Contact opnemen