Werven in een schaarse arbeidsmarkt - Dakdekkers voor Breman

Breman Daktechniek bestaat uit drie bedrijven gevestigd in Meppel, Harderwijk en Drachten. Alle drie de bedrijven hadden flinke groeiambities en hiervoor zochten zij vakspecialisten. Geen gemakkelijke opgave in één van de schaarste arbeidsmarkten van Nederland. Breman Daktechniek koos voor QOORE als recruitmentpartner en samen gingen zij de uitdaging aan: het werven van 10 dakdekkers in drie maanden tijd.

Een Interim Recruiter van QOORE is aan de slag gegaan op locaties bij Breman. Vanuit de naam Breman is hij zijn wervingsactiviteiten gestart. Eerst is de doelgroep in kaart gebracht en er onderzocht waar de doelgroep zich bevindt en wat de pullfactoren zijn voor deze doelgroep. Deze informatie is op verschillende manieren ingezet in de werving. Concreet zijn hier de volgende acties uit gerold:

- Een social media campagne

- Refferal recruitment actie

- Sourcen binnen en buiten het bestaande netwerk

- Inzet jobmarketing

In nauwe samenwerking met de opdrachtgever is het gelukt om de 10 dakdekkers aan te nemen! Voor deze opdracht is het van groot belang geweest dat QOORE en Breman gezamenlijk de opdracht aan gegaan zijn. Ieder vanuit zijn eigen expertise met hetzelfde doel voor ogen. Deze aanpak heeft gezorgd voor succes en een prettige samenwerking voor beide partijen.


Deel dit artikel:

   

Onze diensten