Beter werven in de zorg!

De Zijlen is een betrokken organisatie in de gehandicaptenzorg in de regio van Groningen. Op meer dan 60 locaties nemen ze dagelijks de zorg en dagbesteding van 1200 cliënten op zich. De Zijlen onderscheidt zich door haar visie betekenis boven beperking en motto: De Zijlen geeft kleur aan het leven!

Net als voor veel andere zorgorganisaties is het voor De Zijlen een uitdaging om gekwalificeerd personeel te vinden voor haar vacatures. Met een arbeidsmarkt die zwaar onder druk staat en visie op decentraal organiseren, had De Zijlen te maken met een recruitmentvraagstuk. Begin 2019 ontstond er een samenwerking tussen De Zijlen en QOORE.

Na een uitgebreide recruitmentscan over het hele wervingsproces is ervoor gekozen om als eerste aan de slag te gaan met de inrichting van de wervingsprocessen en het optimaliseren van de candidate experience. Om dit te kunnen realiseren is er een interim recruitment consultant van QOORE 2 dagen per week werkzaam op locaties van De Zijlen. Recruitment vraagt aandacht en focus, vinden ze ook bij De Zijlen. Om die reden is de afdeling ‘Werving & Mobiliteit’ opgericht.

Door deze nieuwe afdeling wordt er centraal regie gevoerd op de werving en wordt de kandidaat vooropgesteld. Deze focus op de kandidaat zorgt voor een betere beleving en effectievere werving. Het resultaat van het opzetten van deze afdeling en het centraliseren van de werving is dat er een groot aantal vacatures niet eens meer extern opengesteld hoeven te worden en de doorlooptijd van vacatures aanzienlijk is verlaagd.

De Zijlen weet dankzij haar vooruitstrevende en actieve werving het risico op gaten in de bezetting te verkleinen en hiermee de kwaliteit van haar zorg te verbeteren. Vanuit QOORE zijn wij blij met deze samenwerking waarin wij De Zijlen ondersteunen bij het ontwikkelen van een lange termijn recruitmenstrategie.

Benieuwd naar hoe recruitment het beste binnen jouw organisatie ingericht kan worden? Neem dan contact met ons op voor de gratis Recruitment QuickScan!


Deel dit artikel:

   

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Niks missen van de laatste trends en ontwikkelingen, bedrijven en arbeidsmarktkansen in de maak- en procesindustrie?

Onze diensten