Ryan Productieplanner Edel Yarns

Van Evenementenbranche naar Textielindustrie: Ryan’s start als Productieplanner

Omringd door garens en machines wandelen Ryan van Edel Yarns en Laura van QOORE Industry door de productieruimte naar de nieuwe werkplek van Ryan. Edel Yarns is een moderne Nederlandse tapijtproducent en maakt deel uit van de vooraanstaande Condor Group. Dit innovatieve bedrijf, gevestigd in Genemuiden, richt zich op de productie en extrusie van premium garens.

Laura van QOORE Industry sprak met Ryan na zijn proefperiode bij Edel Yarns, waar hij sinds april werkzaam is als Productieplanner. Ondanks zijn uitgebreide ervaring als Planner, biedt deze functie hem de uitdaging om zich verder te ontwikkelen in een nieuwe omgeving.

Van Logistiek Planner naar Productieplanner
Ryan komt uit de evenementenbranche waar hij als Logistiek Planner bedrijfsfeesten en evenementen organiseerde. De overgang van een feestelijke en flexibele omgeving naar de professionele en nuchtere omgeving van Edel Yarns is een weloverwogen beslissing.

Als Productieplanner bij Edel Yarns is Ryan verantwoordelijk voor het gehele logistieke proces, van productie tot facturatie. Deze dynamische rol stelt hem in staat zijn vaardigheden en toewijding volledig te benutten.

Nieuwe ontwikkeling
Ryan krijgt in de eerste weken uitgebreide begeleiding bij alle processen en wordt goed ingewerkt binnen het team van Edel Yarns. Hij start met het leren van een specifiek onderdeel: extrusieplanning. Momenteel implementeert Edel Yarns een nieuw ERP systeem, dat eind juni operationeel zal zijn.

Ryan start zijn dag met een ronde door de productie om de nodige informatie te verzamelen. Terug op kantoor verwerkt hij deze gegevens in het systeem om pakbonnen en paklijsten te maken. Zodra een partij gereed is, neemt hij contact op met klanten en organiseert hij het transport. Gedurende de dag blijft hij in contact met zowel klanten als transporteurs en coördineert hij logistieke planningen met het magazijn.

Het contact met QOORE
Ryan werd door QOORE benaderd voor de rol van Productieplanner bij Edel Yarns. Dit zet hem aan het denken. Na zorgvuldig overwegen besluit hij het gesprek aan te gaan en al snel volgt een intakegesprek op het kantoor in de IJsseltoren te Zwolle.

Ryan doorloopt twee sollicitatiegesprekken met onder andere de Plant Production Manager en Hoofd Bedrijfsbureau en niet veel later volgt het goede nieuws dat hij is aangenomen! Ryan heeft het contact met QOORE als duidelijk en professioneel ervaren en kijkt uit naar deze nieuwe stap in zijn carrière.

Toekomstperspectief van Ryan
In de nabije toekomst wil Ryan zich vooral richten op het volledig onder de knie krijgen van zijn huidige werkzaamheden. Hij ziet de uitdaging in het leren van het nieuwe systeem dat onlangs bij Edel Yarns is geïmplementeerd en is optimistisch over de mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen binnen de organisatie.

Heb jij interesse om te werken in de industrie, voedsel- of logistieke sector en zoek je ondersteuning bij het vinden van een passende functie? Bij QOORE hebben we een divers aanbod aan vacatures en staan we klaar om je te adviseren. Neem contact op met een van onze experts; wij helpen je graag verder!

Ontdek alle vacatures bij QOORE.

Deel dit artikel:

Contact?

Wil je graag meer weten over dit onderwerp? Of heb je interesse in een vrijblijvende kennismaking? Neem dan gerust contact met ons, we maken graag kennis met je!

Contact opnemen